‘It’s about our RELATIONSHIP to NATURE and to EACH OTHER.
Discover your nature.’

Motto Outdoor Challenge Park

In al onze activiteiten draait het om samenwerking: met elkaar én met de natuur. We voldoen uiteraard aan de geldende milieuwetgeving, maar gaan graag een stap verder. We beschouwen het als één van onze kerntaken om de natuur op en rond Outdoor Challenge Park te beschermen en te behouden. Green Key - het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche - certificeerde ons met het hoogst haalbare: niveau goud.

Groene en organisch gebouwde accommodatie

Onze karakteristieke accommodatie is gebouwd van natuurlijke, duurzame materialen en gaat op in het landschap dankzij het houtgebruik en het mooie, met sedum bedekte dak. We hebben nauwelijks stookkosten, uiteraard proberen we met allerlei maatregelen het water- en energieverbruik te beperken en de apparatuur die we gebruiken is waar mogelijk voorzien van een groen label. Onze accommodatie is ingericht met materialen die (bijna) geen allergie opwekken.

Natuurlijk terrein

Ons terrein sluit naadloos aan op de omgeving. We infiltreren het niet gebruikte regenwater in de bodem en de bloemen, bomen en planten passen allemaal in het typisch Twentse coulisselandschap. Snoeihout gebruiken we bijvoorbeeld voor een natuurlijke houtwal. Een perfecte schuilplaats voor vogels, vlinders en insecten. Om het terrein zoveel mogelijk te ontlasten is er aangrenzend een mooie, ruime parkeerplaats.

Samen werken

Aveleijn faciliteert een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Eigen keuzes, eigen kracht en eigen mogelijkheden vormen daarbij de basis. Dat past prima bij ons bedrijf. In onze onderhoudsploeg zitten dan ook een aantal steengoede medewerkers via deze organisatie. Ook met het Oldenzaalse leerwerkbedrijf De Werkwijzer werken we structureel samen.

Milieuvoorbeeldbedrijf

We hebben er hard aan gewerkt en zijn er dan ook trots op dat Outdoor Challenge Park de unieke status heeft van milieuvoorbeeldbedrijf voor de provincie Overijssel.

Duurzaamheid bestaat niet alleen uit energiezuinig stoken of gescheiden afvalinzameling. Ook investeren in relaties, efficiënt communiceren en doelgericht samenwerken horen erbij. We halen veel voldoening uit het verduurzamen van ons bedrijf en laten anderen graag delen in onze ervaringen. Interesse in een rondleiding of in een voorlichting over dit onderwerp? Neem contact met ons op.

DeWerkwijzer Aveleijn
Bekijk een prachtige fotoimpressie van ons park!